Blogi

Rajoitteita

Hallitus antoi esityksen liikkumisen rajoittamisista 25.3.2021. Toivottavasti nämä poikkeukselliset rajoitteet auttavat Suomea pyristäytymään irti viruksen vallasta. Toivottavasti tämä on viimeinen ponnistus, jonka jälkeen koittavat paremmat ajat.

Mitä sitten tarkoittaa ”paremmat ajat”? Omaa valinnan vapautta, elämän avautumista, tapaamisia, konsertteja. Toivottavasti tähän päästään. Nuo asiat mielessä myös Urkupäivät tekevät töitä, jotta keväällä 2022 meillä olisi mahdollisuus tavat yleisömme ja päästä tekemään pitkään valmisteltu tapahtuma.

Korona-aikaa

Keväällä 2020, kun suunnittelimme Urkupäivät Kangasala -tapahtumaa, olimme varmoja, että koronan niska olisi taittunut tähän kevääseen mennessä. Toisin kävi. Rokotukset hidastelevat ja ravintolat on suljettu. Monet harrastusmahdollisuudet ovat ulottumattomissa ja kulttuuriala kärsii, koska live-esitykset eivät ole mahdollisia.

Suu-nenäsuoja on nykyään yhtä tärkeä ottaa mukaan kuin kotiavain; sehän on lähes avaimen kaltainen väline tällä hetkellä. Vain suojautumalla on mahdollisuus edes hetkeksi lähteä kotoaan ihmisten ilmoille.

Oli melkoinen henkinen isku joutua siirtämään hartaasti suunniteltua tapahtumaa. Ja miten kauas? Riittääkö syksy? Vai olisiko mahdollista joutua siirtämään tapahtumaa vielä uudelleen? Se tuntuisi varmasti tapahtumasta kiinnostuneelta yleisöltä summittaiselta heittelyltä, joten päädyimme siihen, että siirrämme tapahtuman kerralla vuodella eteenpäin.

Onneksi yhteistyökumppanimme suhtautuivat pääsääntöisesti erittäin ymmärtäväisesti siirtopäätökseen. Vain yksi taho halusi ottaa antamansa avustuksen välittömästi. Perusteluna takaisinmaksuvaateeseen oli, että kyseinen taho ei ole mikään pankki. Eipä silti, että olisimme sitä pankkina pitäneetkään. Epäreilulta tuntuu, että meistä riippumattomista ja varsin ilmeisistä syistä siirrettäväksi joutunutta tapahtumaa vielä näin kuritetaan. Mutta mikäpäs siinä.

Onneksi kannatusyhdistyksemme porukka on taitavaa, aikaansaavaa ja eteenpäin katsovaa. Nyt vielä vähän terävöitämme tekemistämme, suuntaamme katseen eteenpäin ja uudistamme ulkoista olemustamme.

One comment

  1. Onpa ikävä kuulla, että jo annettuja avustuksia peritää takaisin tällaisena aikana! Tsemppiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *